Top 100 Festivaluri, conform sondajului DJ Mag

63e153324445a3675f40278b_Untold resized-p-1600

Sondajul făcut de DJ Mag pentru Top 100 Festivaluri revine, făcând un round-up al anului și aducând împreună cele mai bune festivaluri din întreaga lume, votate de cititori. Clasamentul dezvăluie că numărul cel mai mare de festivaluri din Top 100 se află în Europa, printre care: Tomorrowland, Untold, Creamfields, Glastonbury, Exit, Sziget, Awakenings, etc.

votul oamenilor a consolidat Untold drept al treilea cel mai bun festival din lume, iar Untold Dubai se clasează pe locul 45 din top, după o primă ediție de succes. Alte festivaluri din românia care ocupă un loc în primele cele mai bune 100 la nivel global se numără Neversea (locul 23), SAGA (locul 65) și Electric Castle (locul 76).


1. Tomorrowland, Belgia


Ediția Tomorrowland Ascendo de anul trecut a atras 400.000 de oameni, iar biletele pentru noua ediție LIFE din 2024 s-au epuizat într-o singură zi. Mega festivalul Tomorrowland este vârf de listă din nou. Line-up-ul de anul acesta include Armin van Buuren, Amelie Lens, Bonobo B2B Dixon, ACRAZE, David Guetta, ANNA, Keinemusik, Dimitri Vegas & Like Mike, Solomun B2B Four Tet, Eliza Rose, Swedish House Mafia și mulți alții.
Debby Wilmsen, responsabilul pentru relațiile de presă și comunicațiile interne ale Tomorrowland a declarat că: „Tomorrowland oferă o evadare într-o altă lume. O lume magică unică, creată și construită special, unde oameni din întreaga lume se adună pentru a se bucura de muzică și viață.”


2. EDC Las Vegas, SUA


EDC Las Vegas, cel mai mare festival de muzică electronică din America de Nord, a găzduit în 2024 o jumătate de milion de petrecăreți pe parcursul a trei zile. Organizatorii Insomniac au rearanjat structura festivalului pentru a îmbunătăți confortul și fluxul mulțimii, iar programul din acest an a inclus genuri muzicale diverse, de la d&b și psytrance la techno dur, plus seturi surpriză de la artiști precum Fred again.. și Green Velvet B2B John Summit.


3. Untold Festival, România


Untold Festival din Cluj-Napoca a atras în 2023 un număr record de 420.000 de participanți și 250 de artiști. Festivalul continuă să îmbine mitologia și fantezia într-o experiență captivantă, având un line-up de vedete precum Martin Garrix și David Guetta. Ediția din 2024 va include super-staruri ca Swedish House Mafia și Sam Smith. Felicitări Untold pentru această realizare remarcabilă și pentru contribuția continuă la scena muzicii electronice internaționale și naționale!


4. Ultra Music Festival, SUA


Ultra Music Festival din Miami, ajuns la a 25-a ediție, a evoluat de la un eveniment local la un fenomen global cu peste 150.000 de participanți anual. Festivalul oferă producții spectaculoase și lineup-uri de top, cu artiști precum Afrojack și Tiësto. Ultra a devenit un eveniment global, organizând ediții în orașe mari din întreaga lume.

5. Creamfields, Marea Britanie

Creamfields, cel mai mare festival de muzică electronică din Marea Britanie, atrage an de an mii de fani cu lineup-uri impresionante. Ediția din 2023 a inclus nume precum Calvin Harris și Fatboy Slim. Creamfields s-a extins cu evenimente în Sudul Angliei și în Chile, urmând să aibă o ediție și în Taiwan în 2024.

6. Tomorrowland Winter, Franța

Tomorrowland Winter a revenit în 2023 în Alpe d'Huez, Franța, atrăgând 22.000 de petrecăreți din 90 de țări cu peisajele sale montane și lineup-uri de top precum Martin Garrix și Amelie Lens. Ediția din 2024 va avea loc între 16-23 martie, promițând o experiență de neuitat pe trei scene principale și opt scene satelit.

 

7. Parookaville, Germania


Parookaville, lansat în 2015, a devenit rapid unul dintre cele mai mari festivaluri din Germania, atrăgând 225.000 de participanți și peste 300 de artiști în 2023. Festivalul este cunoscut pentru tematica sa imersivă, recreând un oraș fictiv și având lineup-uri impresionante, inclusiv David Guetta și DJ Snake.

 

8. Electric Forest, SUA


Electric Forest, lansat în 2011 în Rothbury, Michigan, a devenit rapid un eveniment iconic, combinând muzica electronică și jam bands. Festivalul din 2023 a avut artiști precum The String Cheese Incident și Odesza, oferind o experiență magică cu decoruri de pădure și instalații de artă.

9. Sziget Festival, Ungaria


Sziget Festival din Ungaria, fondat în 1993, este unul dintre cele mai mari și mai diverse festivaluri din Europa, atrăgând peste 500.000 de vizitatori anual. Ediția din 2023 a avut capete de afiș precum Billie Eilish și David Guetta, oferind o gamă variată de genuri muzicale și activități culturale.

10. Awakenings, Olanda


Awakenings, fondat în 1997, este un festival de top în Olanda, cunoscut pentru lineup-urile sale impresionante de techno. Ediția din 2023 a inclus artiști precum Amelie Lens și Carl Cox, oferind o experiență intensă cu scenografii spectaculoase și sisteme de sunet de înaltă calitate.


On Air
Acum
Stylo, Space Motion - Yeke Yeke
A fost
DEEP DISH - Flashdance (Mindcage Remix)
Noutăți
Marius Onuc Speaker ADE
113_Jasper ten Tusscher_ADE_HANGOVER_1022 (1)
ade4_Jasper ten Tusscher_ADE_FELIX MERITIS_DEFQON_1018

Partenerii noștri

DIGI SPORT
FOTO ”Cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”, de nerecunoscut: transformare radicală! ”Nu poate fi ea” / ”Incredibil”

FOTO ”Cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”, de...

FILM NOW
Cum arată Jean-Claude Van Damme în 2024, la 64 de ani. Își serbează ziua în 18 octombrie. 5 mariaje cu 4 femei și o viață tumultoasă

Cum arată Jean-Claude Van Damme în 2024, la 64 de ani...

DIGI WORLD
Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce la extreme

Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și...

DIGI ANIMAL WORLD
Momentul când o femeie încearcă să mângâie un tigru la Grădina Zoologică din Bridgeton. Aproape a fost sfâșiată de animal

Momentul când o femeie încearcă să mângâie un tigru la...

DIGI LIFE
Și-a dorit mereu să se mărite, n-a găsit partenerul potrivit, așa că s-a căsătorit cu ea însăși. Cum a sărbătorit după un an

Și-a dorit mereu să se mărite, n-a găsit partenerul...

PE ROZ
Divorț neașteptat în industria muzicală. Un DJ celebru divorțează după aproape 30 de ani de căsnicie

Divorț neașteptat în industria muzicală. Un DJ celebru...

vizual comunicat DIGIPEDIA 1

DIGIPEDIA, un nou capitol în educația științifică cu...

1Vizual comunicat_Film Now_ recomandările lunii octombrie

La Film Now, peliculele lunii octombrie se trăiesc la...