Deadmau5 și linia fină dintre vibe și dezinteres: când DJ-ul uită pentru cine pune muzică

vinicius-amnx-amano-V1zGiNVPumM-unsplash

Weekendul trecut, la Coachella 2025, Deadmau5 a urcat pe scenă alături de Zhu, sub aliasul său techno, Testpilot. Doar că în loc de un set memorabil, lumea a primit o lecție despre cum poți transforma un moment artistic într-un exemplu de „așa nu”.

Artistul a fost văzut luând shot-uri pe scenă, oprind muzica si fiind complet ieșit din ritm. Până la final, a fost invitat să încheie setul mai devreme, într-un moment mai degrabă penibil decât legendar. A doua zi, a recunoscut pe Instagram că nu își amintește nimic din set și a făcut o „semi-glumă” despre cum a fost, probabil, ultimul său Coachella.

Dar nu e doar despre Deadmau5. E despre o mentalitate care se strecoară tot mai mult în scena electronică, inclusiv la nivel local.

Se întâmplă și în cluburile de la noi: DJ-ul vine „pe vibe”, dar de fapt e prea „pe val”. Câteodată uită că nu e acolo să se simtă el bine – ci să creeze o experiență pentru ceilalți. Sunt cluburi care plătesc sume serioase pentru booking, care pregătesc totul la detaliu, de la sunet la promovare. Publicul vine, cumpără bilete, umple ringul, așteaptă o conexiune reală. Iar DJ-ul vine deja euforic, poate cu mai mult alcool decât muzică în cap, și livrează un set plat, rupt de atmosferă, mecanic sau incoerent.

Nu-i nimic greșit în a bea un pahar pentru socializare, pentru curaj, pentru energie bună. Dar între un „pahărel” și blackout e o diferență uriașă – și uneori, diferența asta e fix între o seară memorabilă și o dezamăgire pe bani.

Când urci la pupitru, nu ești doar un entertainer. Devii o piesă esențială dintr-un eveniment care are în spate muncă, investiții, emoție. Și când tratezi asta ca pe o seară de bar cu prietenii, transmiți un mesaj clar: nu îți pasă. Nu de cei care au venit pentru tine, nu de cei care au muncit pentru acel eveniment, nu de scena în care activezi.

Problema nu e paharul. Problema e lipsa de profesionalism mascată de „distracție”.

Poți fi wild, poți fi intens, poți fi imprevizibil – dar nu poți fi nepăsător. Publicul simte când ești acolo cu sufletul, nu doar cu prezența. Și dacă vrei ca oamenii să te respecte ca artist, trebuie mai întâi să îi respecți ca public.

În final, muzica ar trebui să fie motivul pentru care ne adunăm, nu fundalul unei stări personale. Dacă ne îndepărtăm de asta, ajungem doar la un party prost regizat, cu DJ-ul principal pe autoplay.

_

Florin Marica / News


On Air
Acum
Tripolism - Lolas Theme (Tripolism Remix)
A fost
KELIS - Milkshake (Alex Wann Remix)
Noutăți
vinicius-amnx-amano-V1zGiNVPumM-unsplash
pvd
av av

Partenerii noștri

DIGI SPORT
Marius Șumudică și-a dat demisia: ”Eu nu mai sunt antrenorul Rapidului. E vina mea”. Pe cine vor suporterii în locul lui

Marius Șumudică și-a dat demisia: ”Eu nu mai sunt...

FILM NOW
Demi Moore, desemnată de People „cea mai frumoasă persoană din lume”, la 62 de ani, după patru decenii la Hollywood

Demi Moore, desemnată de People „cea mai frumoasă...

DIGI WORLD
Oamenii de ştiinţă susţin că au descoperit „o nouă culoare”. Au numit-o „olo”

Oamenii de ştiinţă susţin că au descoperit „o nouă...

DIGI ANIMAL WORLD
Câți bani a câștigat un câine de pe Instagram în 2024. Oamenii sunt șocați: „Câștigă mai bine decât mine”

Câți bani a câștigat un câine de pe Instagram în 2024...

DIGI LIFE
Japonia a realizat prima gară la o imprimantă 3D. Într-o săptămână a fost construită și în câteva ore a fost asamblată

Japonia a realizat prima gară la o imprimantă 3D...

PE ROZ
Motivul pentru care o tânără s-a despărțit de logodnicul ei după ce a câștigat la loterie. Decizia ei a stârnit un val de reacții

Motivul pentru care o tânără s-a despărțit de...

nscdj

NSCDJ x EXPIRAT – 18 ani de muzică, prietenie și...

dm

Un nou film Depeche Mode apare în toamnă: „M”, un...